Плоснати метали

Во момина солза или баклава , димензии од 1.6мм-10мм, ширина 1000/1250/1500/2000/2500, должини 2000/2500/3000/6000/12000/blockquote]

 

Кариран/Чета лист

Се добива со тркалање на површината на црн лист (Hot Rolled Sheet) и втиснување на шарата. Дијамантскиот модел е најпреферираниот тип на шарен лим во Турција. Благодарение на дијамантските обрасци на неговата површина, јачината на листот станува поголема и му дава цврстина на листот при триење. Покрај тоа, ја зголемува адхезијата на површината во зависност од областа на употреба. Листовите со карирани (шарени) се користат во многу области.

Области за користење

Во многу области како што се дампери и приколки, производство на пожарникари, рампи за товарење, бродоградба (особено палуби, патеки, итн.), градежна индустрија (индустриски челични конструкции, производство на скали, пожарникари, челични скали, итн.), Машинско производство индустрија. шарени) се претпочитаат листови.

Лист со шема со солза
Лим со шема со солза; Моделот на солза се добива со тркалање на површината на црниот лист (Hot Rolled Sheet) и втиснување на шарата. Моделот на солза е еден вид лим со шаблони кој е повеќе префериран во европските земји и Америка отколку во Турција. Благодарение на шарите на кинење на неговата површина, јачината на листот станува поголема и му дава цврстина на листот при триење. Покрај тоа, ја зголемува адхезијата на површината во зависност од областа на употреба. Листовите со шема со солза се користат во многу области.

Области за користење
Шаблонот на солза се користи во многу области како што се индустријата за бродоградба (особено палубата, патеките итн.), дампер и приколка, производство на пожарникари, рампи за товарење, градежна индустрија (индустриски челични конструкции, производство на скали, пожарникари, челични скали итн. ), машинско-производствена индустрија.преферираат листови.